Självklart ska vi bokcirkla en av Modianos romaner!

anna-top

 

Jag är mycket spänd på att läsa den nya nobelpristagaren och vill såklart gärna diskutera hans böcker med andra. Därför bjuder kulturkollo in till en samläsning av hans senaste roman som översatts till svenska: Dora Bruder.

Hos förlaget beskrivs boken såhär:

En dag 1988 ser den franske författaren Patrick Modiano en notis i ett nummer av kvällstidningen France-Soir från 1941. En 15-årig flicka, Dora Bruder, anmäls saknad av sina föräldrar. Modiano kan inte släppa tanken på den judiska flickan och hennes föräldrar i det av tyskarna ockuperade Paris. Han ägnar de följande nio åren åt att försöka rekonstruera Dora Bruders liv, från försvinnandet den kalla decemberkvällen 1941 till transporten från lägret Drancy i Paris till Auschwitz i september 1942. Hans efterforskningar resulterar 1997 i Dora Bruder.

Häng med oss, läs med oss! Skaffa boken och gå med i Kulturkollo läser på FaceBook så startar samtalet om boken där i början av november. Väl mött!

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 9 oktober, 2014

Kategori: Aktuellt, Romankoll

Visningar: 2301

Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *