Sommarlov med Kulturkollo #hemligheter

Linda

Att byta identitet är helt klart ett sätt att skapa hemligheter. Att försöka dölja ett helt liv. I Sommardåd, en av fyra berättelser i Stephen Kings bok Årstider, får en pojke reda på en äldre mans stora hemlighet och hotar att avslöja den. Mannen heter inte det han påstår sig heta och har inte den bakgrund han säger sig ha. Han är inte vilken man som helst, han var inte vilken man som helst. Han var en högt uppsatt nazist. Han har ett stort antal människoliv på sitt samvete. Det är definitivt en stor hemlighet.

Jag tror att alla har hemligheter. Ibland kan de säkert vara nödvändiga. Kanske till och med bra. Jag har dem, säkert du också.

9789100146061

#sommarlovmedkulturkollo

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 29 juni, 2015

Kategori: Aktuellt, Romankoll

Visningar: 2450

Taggar: ,

8 Responses to Sommarlov med Kulturkollo #hemligheter

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Den novellen tyckte jag var verkligt bra, och filmen är ju även den bra.

 2. Anna skriver:

  Jag är något så ovanligt som en King-oskuld. Kanske ska jag ta mig an dessa om de är noveller?

  • Linda skriver:

   Jag har inte heller läst något tidigare. Det är långnoveller, eller kortromaner eller vad man nu vill kalla det. Inget övernaturligt så långt ögat når och välskrivet. Jag tar en paus inför tredje delen dock. Inte helt såld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *