Sommarlov med Kulturkollo #upptäckarlust

anna-top

imageDen senaste veckan har varit gråare än grå här på västkusten och upptäckarlusten har varit noll när det kommer till strövtåg i omgivningen. Tunga skyar och jämngrått lockar liksom mer till lust att kura och upptäcka ett nytt författarskap eller en ny TV-serien än att bege sig ut i världen. När man sen ändå smått groggy tar sig ut ut det jämngråa så kan man upptäcka både det ena och det andra i sin närhet. Till exempel att fenomenet Artbike har kommit till Sverige. På Tjörn kallar man projektet Frihjul – cykeln som konst och konst från cykeln. Hela sommaren lång kan man låna sig en orange cykel och uppleva konst – skapad exklusivt för den Bohuslänska naturen som den är placerad i. Längs cykelleden mellan Akvarellmuseet och Skulptur i Pilane så har ett gäng nordiska konstnärer skapat och ställt ut. Dessutom anordnas kulturhappenings på torsdagarna då man kan få lyssna till den fantastiske blåsaren Anders Hagberg och slagverkaren Per Brehmer eller vara med på cirkusexpressens workshop.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hur är det i er närhet – har ni något oupptäckt precis runt knuten som bara väntar?

#sommarlovmedkulturkollo

 

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 2 juli, 2015

Kategori: Aktuellt, Kulturkoll

Visningar: 2440

Taggar: ,

9 Responses to Sommarlov med Kulturkollo #upptäckarlust

 1. Ulla Olofsson skriver:

  Tjörnbura e swåra. Mycket trevligt initiativ!

 2. Jag gillar munnen i skogen. Den är lite annorlunda.

  Jag tänker att Open art som är i Örebro vore något.
  http://openart.se/2015/sv/

  • Anna skriver:

   Munnen hade en titel som löd ungefär ”Skogens stämma”. Tyvärr har jag inte hittat ngn förteckning av verken och konstnärerna. Fint tips med Örebro! Open Art verkar mycket trevligt. Jag har förstått att en av skulpturerna är gjorda av böcker.

 3. Camilla skriver:

  Nejmen! Helt fantastiskt ju! Ett sådant toppensemestertips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *