Nu har vi pratat färdigt om Stenarna skola ropa

helena-top

Två veckor av mord, ond bråd död och sjuka psyken. Så kan man sammanfatta vår senaste bokcirkel i facebook-gruppen Kulturkollo läser.

Vi har vänt och vridit på Ruth Rendells Stenarna skola ropa om Eunice som mördar familjen hon bor hos av den, till en början inte helt begripliga, anledningen att hon inte kan läsa. Vi har pratat om titeln, inledningsmeningen och om hur galen hon egentligen är. Kan man tycka om någon av karaktärerna? Varför känns tiden så diffus och obestämbar? Och vem (om någon) är egentligen mest sympatisk?

Man kan nog tycka lite allt möjligt om Stenarna skola ropa, om karaktärsbygge, tempo och spänningsgrad, men en riktigt bra bokcirkelbok är det hur som helst. Det finns mängder av aspekter att gräva fram frågor ur och ju fler man hittar desto mer kommer man på. Den är ett sånt där härligt outsinligt samtalsämne. Men nu sätter vi ändå punkt för den här diskussionen, utan några pretentioner på att vara klara, färdiga och uttömda. Samtalet fortsätter annorstädes.

Nästa bok som Kulturkollo läser avslöjas inom kort.

Helena

Periodvis maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt mellan genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, engelsk feelgood, pusseldeckare och grafiska romaner. Dras till mörkret.

Visa alla inlägg av Helena →

4 tankar på “Nu har vi pratat färdigt om Stenarna skola ropa

    1. Vi ska försöka hitta något lika bra, Stenarna skola ropa är verkligen en perfekt bokcirkelbok.

Kommentarer är stängda.