Vinter med Kulturkollo #vinterkväll

carolina-top

Salikons rosor av Astrid Lindgren (en novellsamling som innehåller både Nils Karlsson Pyssling-samlingen och Sunnanäng-samlingen) var en av mina mest älskade böcker när jag var liten. Så många gånger jag har läst berättelserna i den! En av mina favoriter är Peter och Petra, och det är deras skridskoåkande i Vasaparken som får bli det jag förknippar med #vinterkväll.

peterochpetra3

Om du inte har läst om Peter och Petra så är det speciella med dem att de är mycket, mycket små. De dyker upp i Gunnars skola en dag, och får först sitta på hans bänklock (men så småningom får de egna små bänkar). En kväll besöker han dem där de bor i en hemtrevlig jordkula under en gran i Vasaparken – och det ser så väldigt mysigt ut när han tittar in genom det lilla fönstret. (för nä, han är inte som Bertil som kan göra sig lika liten som Nils Karlsson Pyssling, och får alltså nöja sig med att kika in) Det är när Peter och Petra har gjort sina läxor som de får lov att gå ut och åka skridskor en stund.

peterochpetra4

Illustrationer av Ilon Wikland från Salikons rosor

vintermedkulturkollo_logga

3 kommentarer Lägg till din

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *