Vinter med Kulturkollo #snö

Lotta

Den här vintern har inte varit så snörik. Hittills. Men det kommer mer, var så säker. En snöig och bitig vinter hittar vi i en av mina favoritböcker: Tjuvarnas stad av David Benioff. Den utspelar sig under vargavintern 1942 i ett Leningrad som är belägrat av tyskarna. Den sjuttonårige Lev ertappas med att stjäla och i en cell tillsammans med desertören Kolja genomlever han natten i väntan på den avrättningen. Men istället för en kula i nacken får de två männen ett märkligt uppdrag. Den ryske översten behöver tolv ägg till sin dotters bröllopstårta och de får fem dagar på sig att skaffa dem. Om de lyckas, får de behålla livet. Men om de misslyckas verkställs dödsdomen. Och jakten på en bonde med värpande höns går genom Leningrad, ut på landet, de pulsar fram i snö, plågas av kyla och hunger, och skjutglada tyskar och partisaner.

vintermedkulturkollo_logga

 

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 19 januari, 2016

Kategori: Aktuellt, Romankoll

Visningar: 1941

Taggar: ,

6 Responses to Vinter med Kulturkollo #snö

  1. Ljusletare skriver:

    Låter som en bok för mig och tack för tipset!
    33,3 grader kallt just nu hos mig/kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *