Vinter med Kulturkollo #vinterfilm

Lotta

Film är inte riktigt min grej, jag kollar hellre på tv-serier. Men ibland blir det film, gärna på vintern när det är mörkt och kallt och soffan är särskilt lockande. En bra vinterfilm är Winter’s Bone, baserad på Daniel Woodrells bok med samma namn (eller En helvetes vinter på svenska). Det är en mörk och dyster berättelse som utspelar sig i den amerikanska söderns skogsmarker. Sextonåriga Ree Dolly bor med sin familj i ett nedgånget ruckel, pappa Jessup är sällan hemma, och Ree tar ensam hand om sin sinnessjuka mamma och sina två småbröder. Hela släkten lever på knarkhandel.

En dag knackar polisen på dörren och meddelar att Jessup är kallad till rättegång. Infinner han sig inte faller den borgen han ställt med huset som säkerhet. För att rädda huset och familjens enda trygga punkt, måste Ree finna Jessup, eller bevisa att han är död.

Boken är (så klart) bättre än filmen, det gäller inte minst Ree som är en oförglömlig karaktär. Den ger också mer vinterkänsla. Men filmen, den är bra den med.
vintermedkulturkollo_logga

 

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 23 januari, 2016

Kategori: Aktuellt

Visningar: 1417

Taggar: , ,

2 Responses to Vinter med Kulturkollo #vinterfilm

  1. Mrs B skriver:

    Jag ser gärna och ofta på film och här kommer mitt inlägg: http://lookingformrgoodbook.blogspot.com/2016/01/vinterfilm.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *