Dagens Kulturkollotips: mynta

Lotta

Odla lite mynta i en kruka på altanen eller balkongen så är sommaren räddad. Allt blir roligare med lite mynta!

Är det något som alla kan odla så är det just mynta. Marockansk mynta är min favorit, men det finns en massa andra varianter – pepparmynta, äppelmynta, grapefruktmynta och så vidare. (Marockansk mynta är den som passar utmärkt till mojito, därav min favoritmynta)

Man kan också piffa upp isvattnet med mynta, eller glassen, den är god till bär, perfekt i  sallader, till andra drinkar, till maträtter som taboulleh eller kebab, eller till tsatsiki, såser eller dressingar. Kort sagt – mynta är den perfekta allroundingrediensen och det enda som jag lyckas odla.

 

5 comments Add yours

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.