Påsktid, tid för familj och musik om tid

linje-ulrica
Vi är mitt uppe i påskhelgen och jag firar den hemma i Skåne. Påsken är för det mesta en ganska kravlös högtid och det gillar jag. I år behöver jag kanske ännu mer än vanligt tillbringa den med min lilla familj och känna att jag har tid att vara med barnen och att jag har tid att lyssna på deras tankar. Självklart önskar jag mig också tid för återhämtning för egen del – och så finns det, som alltid, förhoppning om att långhelgen även ska rymma lästid.

Den här veckan har vi pratat om tid ut flera olika perspektiv här på bloggen och mina kollegor har som vanligt skrivit både tänkvärt och roligt om tid.  Veckan skulle dock inte vara komplett om vi inte fick in musik också! Här är några låtar som låg nära till hands för mig när jag började tänka på musik som handlar om tid. De har inte mycket gemensamt annat än att ordet tid finns i titeln (och att tre av dem råkar vara från 80-talet …) utan var spontana val och låtar som jag gillar. Det skulle vara roligt att höra vilka låtar som poppar upp först i ditt huvud när du tänker på musik om tid. Lämna gärna en kommentar om du har lite tid (!) över mellan sillen och äggpickningen. Glad påsk!
Bild: eget foto

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Föregående inlägg:
Nästa inlägg:

Skrivet av:

Publicerat: 15 april, 2017

Kategori: Aktuellt, Kulturkoll

Visningar: 722

Taggar: ,

2 Responses to Påsktid, tid för familj och musik om tid

 1. Hanna F skriver:

  Leonard Bernsteins ”Somewhere”. Och Mozarts Requiem!

 2. Ulrica skriver:

  Fin text det där.

  There’s a time for us,
  Some day a time for us,
  Time together with time to spare,
  Time to learn, time to care,
  Some day!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *