Binas historia #dennadagenbok

Lotta

Binas historia av Maja Lunde är en roman om en av de slumrande katastrofer som alltmer kommer i blickfånget: bidöden. Utan bin, ingen pollinering. Utan pollinering, inga växter. Och vad är förutsättningarna för liv utan växter?

Handlingen rör sig från 1800-talets England och biologen William, över till nutidens biodlare George i USA och vidare till Tao i framtidens Kina där bina försvunnit. Handlingen växlar genom hela boken och flätas så snyggt in i varandra.

Binas historia är en historia om bin – men ändå inte. Det är en historia om människor. Om familjer. Om livet. Om mänskligheten. Det är en stillsam dystopisk skildring som får mig att rysa ända in i själen. Läs den i sommar, och var lite extra snäll mot de bin du ser.

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Föregående inlägg:
Nästa inlägg:

Skrivet av:

Publicerat: 4 juli, 2017

Kategori: Aktuellt, Romankoll

Visningar: 895

Taggar:

3 Responses to Binas historia #dennadagenbok

  1. har haft egna bin ett par år, mysigt.

  2. l skriver:

    Var tvungen att ladda hem boken direkt. Det finns många växter man kan pantera för att bina ska må bra. Den här listan är inte dum att kika på: http://alltombiodling.se/bivaxter/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *