Mannen och pojken #dennadagenbok

Linda

Mitt exemplar av Man and Boy av Tony Parsons är gammalt och solblekt. Ett läsminne från svunna dagar och en bok som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att läsa om. Att läsa den som förälder är troligen annorlunda än att läsa den som 28-åring på en strand på Naxos. Som en av mina absolut starkaste läsupplevelser måste den få vara med i vår sommarserie #dennadagenbok.

Man and Boy handlar om Harry Silver, musikjournalist tillika egoistisk skithög. Han har varit otrogen mot sin fru Gina och en dag lämnas hon honom. Som nyblivne ensamstående pappa förändras livet helt för Harry Silver och parallellerna till klassiska filmen Kramer vs Kramer är oundvikliga. Äntligen förstår den förut så karriärfixerade fadern att han vill, ja faktiskt måste vara, en del av sin sons liv.

Parsons bok finns också utgiven på svenska och heter då logiskt nog Mannen och pojken. Det verkar dock bara gå att få tag på den engelska versionen, men språket är enkelt och jag rekommenderar att läsa den på originalspråk. Boken har också filmatiserats för tv, men jag har inte sett den. Däremot har jag läst de andra två böckerna om Harry Silver, Man and Wife och Men from the Boys.

En kommentar Lägg till din
  1. Den är fin, den där boken. Jag kommer ihåg att jag läste den i samband med att jag funderade på om jag ville ha barn eller inte, och den fick mig att luta åt barnhållet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.