Konstiga djur #dennadagenbok

Dagens bok blir ett högläsningstips igen. Just nu läser jag och pocketen högt ur serien om Hasselmusen och Jättemyrsloken av Lotta Olsson och även om jag var lite skeptisk till om min son verkligen skulle tycka att det var spännande så älskar han det! Vi läste del 1 och del 3 i början av sommaren, dvs ”Konstiga djur” och ”Meningen med livet”. Den sistnämnda är mer finstämd men den första kanske något roligare. Min pojke gillade 1:an bäst och jag 3:an. Sedan har vi plöjt lite bilderböcker och pixi och ska nu börja på del 2, ”En annan resa”, då de fanns inne i lite knasig ordning på biblioteket. Min son gillade så pass mycket så när lillasyster fyllde år var vi tvungna att göra en marsipanpotatisknopp och sätta på tårtan istället för en marsipanros. ”För det gjorde jättemyrsloken!”

Jättemyrsloken är kanske inte den skarpaste kniven i lådan men han kommer alltid fram till rätt sak i slutändan. Och hasselmusen är slug och älskar verkligen sin kompis, det märks tydligt. Perfekt för en fyraåring som just börjat varva läsningen med lite kapitelböcker.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.