Flickorna #dennadagenbok

helena-top

Bakgrundshistorien är lika känd och skrämmande. Det handlar om Charles Manson och hans ”familj”, hans flickor, hans sekt och det som kommer att leda fram till det s.k. Tate-LaBianca-morden (då bl a den gravida skådespelaren Sharon Tate som var gift med regissören Roman Polanski mördades).

När jag läste Emma Clines Flickorna blev jag tämligen mållös när jag förstod att detta var hennes debut. Hon har ett språk, en ton som är få förunnat att ha hittat så tidigt i sitt författarskap. Hon skildrar också karaktärerna på ett oerhört intressant sätt där hon lyckas berätta en historia utan att ta fram stora fördömarpiskan – hon varken delar ut brasklappar eller förminskar.

Det är mycket som fascinerar med boken – dels kvinnoporträtten som är oerhört spännande, tidsandan i sig och dels blev jag högst medveten och således något skamfylld av min egen fascination av denna mörka historia. Mer om mina tankar kring ”mord som säljer” kan du läsa här om du vill. Boken finns numera som pocket, så passa på att läsa denna under semestern.

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 13 juli, 2017

Kategori: Aktuellt

Visningar: 906

Taggar: ,

One Response to Flickorna #dennadagenbok

  1. boksuddis skriver:

    superbra! och så himla snyggt grep med fokus på just flickorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *