Annabelle #dennadagenbok

Linda
I helgen var jag för första gången på Crimetime Gotland och en av de författare som gjorde störst intryck på mig var debutanten Lina Bengtsdotter. På fredagen var jag på Breakfast Bookclubs frukost och Bengtsdotters energi och glädje var smittande. När hon sedan vann Crimetime Specsavers Awards pris för Årets deckardebut 2017 fick jag torka bort en tår.

Lina Bengtsdotters debutbok Annabelle utspelar sig i det lilla samhället Gullspång där hon själv växte upp. Polisen Charlie Lager gjorde detsamma och återvänder nu många år senare tillsammans med sina kollegor. Tonårsflickan Annabelle är försvunnen och det påverkar självklart hela Gullspång.

Annabelle är en komplex historia som dels består av två berättelser, men också beskriver både offret Annabelle och polisen Charlies liv. Det är ovanligt att ett brottsoffer blir så levande som Annabelle blir och att läsa om polisernas jakt på henne och följa hennes liv är riktigt spännande. Polisen Charlie Lager, som har en gigantisk ryggsäck, är också intressant att följa och Bengtsdotter har nu skrivit ännu en bok om henne. Det gjorde mig glad att höra.

Dagens boktips är alltså Annabelle av Lina Bengtsdotter, en deckardebut utöver det vanliga, som jag definitivt tycker att ni ska läsa.

 

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 7 augusti, 2017

Kategori: Aktuellt, Romankoll

Visningar: 481

Taggar: ,

One Response to Annabelle #dennadagenbok

  1. Felicia skriver:

    gud vad kul med Crimetime Gotland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *