Mässpepp på bokmässeafton!

 

Viktoria uppmanade oss i gårdagens utmaning att berätta om vår mässpepp, vad vi har för planer och hur vi förberett oss och ja, ni vet. Mina planer är så här dan före dan fortfarande ganska lösa. Jag har köpt en klänning, gått till frisören, tagit ledigt från jobbet, fått mitt presspass och jag har läst/lyssnat på ett gäng böcker. Så långt sträcker sig mina förberedelser men så nu är det snart dags – årets bokliga helg som varar hela fem dagar (om man räknar med bokmässeafton som inträffar ikväll …)  Livet, ni vet det där som pågår mest hela tiden, har gjort att jag i år ska ta det väldigt lugnt på mässan. Fyra dagar blir det, men i lagom tempo. Mest hoppas jag på att få fika och träffa goda vänner, lyssna på smarta och intressanta samtal, byta pokemon med några likasinnade och kanske överraskas en smula.

Några programpunkter vill jag ändå inte missa, jag vill lyssna på Jonas Hassen Khemiri vars Pappaklausulen är en grymt bra bok, och så blir det att passa in Cilla Naumann vars Den oändliga familjen jag skriver om på min blogg idag. Läs den! Nu! Till minne av en villkorslös kärlek är ännu en spännande skildring av familjen som jag läst i höst och såklart vill jag uppleva Jonas Gardell på scen. ALMA-pristagaren Jacqueline Woodson kommer redan på torsdagen och hennes Brun flicka drömmer är en mycket vacker läsning, också den en uppväxtskildring som berör. Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg är en helt annan sorts roman, suggestiv och väldigt otäck i sin skildring av människors utsatthet och den har skildringen av döden gemensamt med Maggie O’Farrells Jag är, jag är, jag är ett hjärtslag från döden som vi skall bokcirkla tillsammans med henne på lördag morgon. Oj så kul det ska bli!

Så ska jag lyssna på Ida Jessen som skriver om Danmark på 30-talet och Marie Hermansson som skriver om Göteborg på tjugotalet och sitta och hänga framför litteraturscenen i A-hallen och ströva på Globala torget och förstås missar jag inte Nawal el Saadawi som samtalar om vad som hände sen, efter den arabiska våren. Och så ska jag gå på några förlagsfrukostar, några mingel, utdelningen av Årets bok och en och annan middag.

Vet ni, jag tror att det blir en fin mässa!

Visst ses vi?

 

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →

4 tankar på “Mässpepp på bokmässeafton!

Kommentarer är stängda.