Kulturkollos bokcirkelenkät

Vi skulle gärna vilja lära känna våra läsare lite bättre och har satt ihop en enkät med frågor om bokcirklar och gemensam läsning. Självklart går det utmärkt att svara i en kommentar, men om du svarar i din egen blogg får du gärna länka hit, så att vi hittar ditt inlägg.

1. Är du med i en bokcirkel? Varför? Varför inte? (om du är med i en bokcirkel får du gärna berätta lite om den!)

2. Har du diskuterat böcker med andra utan att vara med i en regelrätt bokcirkel?

3. Vilken är den bästa boken du cirklat om?

4. Vilken bok var inte alls bra att cirkla om?

5. Bästa tilltugget till boksamtal?

6. Och bästa drycken?

7. Vilken bok skulle du vilja bokcirkla om på Kulturkollo?

20 comments Add yours
  1. Jag skulle någon gång vilja bokcirkla Richard Adams “Flickan i gungan” – “The Girl in a Swing”. Den är från 1981, så det är ingen nyhet, men jag minns att när jag läste den grämde jag mig förfärligt över att jag inte hade någon att diskutera den med. Jag visste inte vad jag skulle tycka om den.

    1. Den där har jag ett rudimentärt minne av att ha läst för mycket länge sedan. Fanns det inte en porslinsfigur med, en flicka i en gunga i porslin, alltså? Och var den lite läskig, eller övernaturlig?

  2. Ja, jag undrar om inte porslinsfiguren var på omslaget? Den var både läskig och övernaturlig, men jag minns att jag tyckte att det var något som inte stämde. Även en läskig och övernaturlig värld måste följa sin inneboende logik. Det var nog därför jag hade velat prata med någon om den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.