Kategorier
Kulturkoll

Fyra sanningar och en lögn

lyran-top

Dags att ljuga lite. Veckans utmaning handlar om att skriva ihop fyra sanningar och en lögn och låta läsarna försöka klura ut ljuget. Lämna en länk i kommentarerna om ni hänger på. Kan ni gissa vilket mitt ljug är?

1. En gång hade jag lite småtråkigt på julafton. Så jag bestämde mig för att åka ubåt och på havets botten hittade jag ett gammalt skeppsvrak.

2. En gång körde jag vilse i Golanhöjden. Jag passerade taggtråd, körde på minerad väg och hölls under vapenhot innan jag förstod att jag nog kört galet.

3. En gång smet jag in bakvägen på Towern för att titta på Kronjuvelerna. Jag låtsades att jag redan varit inne och tappat min plånbok för att slippa stå och köa.

4. En gång bodde jag och maken på bordell i Kuala Lumpur. Maken blev tillfrågad om hur många timmar han ville ha rummet och möttes av beundrande blickar då han svarade att han hade tänkt stanna några dygn.

5. En gång träffade jag en kungason från Öst Timor. Han bjöd hem mig så jag fick träffa hans vänner och under kvällen sjöng vi Abba-sånger.

Av Lyran

Personifierar begreppet slalomläsare, har ofta fyra-fem böcker på gång samtidigt. Läser i badkaret och lyssnar på ljudböcker i bilen. Gillar att läsa klassiker och romaner som utmanar min förmåga till inlevelse och förståelse.

20 svar på ”Fyra sanningar och en lögn”

Det blev lite snurrigt – fyra sanningar och en lögn ska det vara. Och nu står det så överallt dessutom.

Helt galna saker du varit med om. Att du var sån Lyran… 😉 Jag gissar på att nr 3 är lögn, bara för att den låter som den mest sanna.

Nej det verkar väl inte särskilt sannolikt, men du får allt vänta lite innan jag berättar mer.

Stängt för kommentering.