Kategorier
Kulturkoll

Rädda det som räddas kan!

I dystopiernas värld hör det till reglerna att censurera och förbjuda, veckans utmaning är en enkel fråga kopplad till detta fenomen. Enkel att ställa alltså, men kanske inte lika lättvindig att besvara… Vi undrar helt enkelt vilken bok* du skulle gömma undan när den dystopiska framtida regeringen förbjuder alla böcker*?

Delta i utmaningen genom att berätta om vad du vill rädda. Gör det på din blogg eller i andra sociala medier, eller så kan du berätta här i kommentarsfältet. Om du bloggar, lämna då gärna en länk till inlägget så att vi andra kan läsa.

* Tv-serier, teaterpjäser, musikstycken och andra kulturyttringar kan också räddas undan censuren i denna utmaning.

Foto: Book burning av  Patrick Correia [CC BY 2.0]

Av Kulturkollo

Ett bloggkollektiv som drivs av åtta erfarna bokbloggare. Tillsammans täcker vi ett stort antal genrer och tanken är att erbjuda såväl bredd, som boknörderi i det lilla.