Kategorier
Kulturkoll

Tisdagsutmaning: från chick-lit till chick-flick

Lotta
Veckans tisdagsutmaning handlar om bok och film. Närmare bestämt chick-flicks. Såna där filmer som en kvinnlig publik attraheras alldeles särskilt av, och då menar jag inte 50 shades. Jag tänker på alla filmer med Meg Ryan, Hugh Grant eller Julia Roberts, eller klassiker som Dirty Dancing eller Notting Hill. Ni vet, riktig film.

1. Vilken är din bästa chick-flick?
2. Vilken chick-lit tror du skulle bli en alldeles fantastisk chick-flick?

Svara på utmaningen i kommentarsfälten nedan, eller på egen blogg (och länka nedan så vi hittar vad du har skrivit). Kom igen och ös på med massor av filmtips!

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

11 svar på ”Tisdagsutmaning: från chick-lit till chick-flick”

Alla filmer ovan är bra men Dirty Dancing slår allt. Ett tag kunde jag varenda replik i denna fantastiska film. Nu har jag inte sett den på ett par år men känner nu att det måste åtgärdas – ikväll! Tur att den står i dvd-hyllan.
Sen är jag helt såld på Marian Keyes böcker och jag är helt övertygad om att man skulle kunna göra en fantastisk film med om man mixar lite här och lite där från de böcker som handlar om systrarna i familjen Walsh.

Håller med om Dirty Dancings storhet. Jag vet inte hur många gånger jag sett den, jag minns att under ett sommarlov såg jag och min kompis den i princip varenda dag.
Tror också att systrarna Walsh vore fina i filmform!

Stängt för kommentering.