Kategorier
Romankoll

Vinn Skymningsporten

helena-top

Nu har vi diskuterat Jeanette Wintersons Skymningsporten här på Kulturkollo. Själv har jag läst boken två gånger nu, och jag älskar den fortfarande reservationslöst. Den är vacker, mystisk och hemsk. En perfekt Helena-bok helt enkelt.

Vill du också läsa och uppleva Wintersons mörka häxsaga? Vi ger dig chansen att vinna ett alldeles färskt inbundet exemplar av boken. Reglerna är enkla – för att delta i utlottningen berättar du i en kommentar, eller i egen blogg om en roman du läst mer än en gång och som du vill tipsa andra om, berätta varför just den boken är så bra.

Kommentaren måste lämnas senast vid midnatt onsdagen den 8 april, vinnaren kommer presenteras här på Kulturkollo den 10 april.

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

21 svar på ”Vinn Skymningsporten”

Hej, en bok jag löst flera gånger är “Det blåser på månen” av Eric Linklater. En lärarinna läste den för oss när jag gick i andra klass, i småskolan. Jag läste den för min son, två gånger under hans uppväxt. Nu har jag läst den för mina barnbarn (ja, min son lyssnade för tredje gången…). Världens bästa bok för barn. Fortfarande tycker jag att den är både rolig och spännande. Barn och barnbarn uppskattar den väldigt mycket.
Är gärna med i utlottning av Skymningsporten.
Glad Påsk!

Det är galet pinsamt men jag måste nog nu erkänna att jag aldrig läst Det blåser på månen… Jag vet att jag har lyssnat på den för länge sen, som radioteater eller kassettsaga men läst den har jag inte gjort. Jag får ta igen det med mina egna barn snart för jag har förstått att den är något alldeles extra.

Den senaste boken jag läste om var The Witches av Roald Dahl. Jag läste den på svenska när jag var barn säkerligen 30 gånger. Den är läskig, rolig och underbart skruvad. Passar lika bra för vuxna som för barn. Rekommenderar även filmen med Angelica Huston. Jag är gärna med och tävlar om ännu en häxsaga! 🙂 Glad påsk.

Roald Dahl är ju fantastisk och Häxorna en av hans bästa, ett säkert tips. Glad påsk!

Elphames val av P.C Cast är en bok jag läst flera gånger om. Den hör till en serie av fem böcker. Lite övernaturlig och historisk. Riktigt bra och spännande!

Det låter spännande, jag som gillar övernaturligt och historiskt måste naturligtvis kolla upp detta 🙂

Jag vill tipsa om en lite bortglömd författare, norrmannen Tarjei Vesaas och hans roman Isslottet som jag här läst flera gånger. Alltid lika berörande.

Titeln och namnet låter vagt bekant men jag har inte läst, ska absolut kolla upp och se om det kan vara något för mig.

https://ielinashylla.wordpress.com/2015/04/04/kulturkollos-utlottning-av-skymningsporten/ – här är mitt boktips och min motivering. En liten kommentar i egenskap av svensklärare: Meningen som börjar med “Reglerna är enkla…”, i slutet står det “berätta varför just den bok är så bra” (slarvfel i grammatiken). Slarvfel får jag nästan i varje inlägg, men jag tycker det är skönt personligen att kunna rätta till. (; (: No hard feelings!

Jag vill så klart vinna en bok om häxor på påsk! Jag tar och tipsar om Neil Gaimans “Neverwhere”, för den har jag alldeles nyligen läst om och slogs igen av det fantastiska språket. Dessutom får man en bild av Londons tunnelbanestationer som för alltid gör att man tittar lite extra omkring sig när man kommer dit, till Earl’s Court, eller Blackfriars..

Jag kan inte begripa att jag inte läst den än! Snart, snart 🙂

Får inte till kommentaren på din blogg så jag tar det här istället: jag tycker det är smart att passa på att ge favvoförfattaren en välment hint om hur han kan bli ännu bättre 🙂 Och så antecknar jag Glasborgen som jag inte hade koll på alls.

Jag är inte så stor på att läsa om böcker, men en jag läst två gånger är Marionetter av Patrick Redmond. Jag läste den en gång och älskade den. Jag gillade manipulerandet och baktanken och aha-upplevelserna som kom när historien fortsatte att utveckla sig. När jag något år senare var sugen på en liknande bok, hittade jag ingen som verkade vara i samma klass, och jag hade glömt en del, så jag läste om den, och gillade den lika mycket den gången. Vem vet, det kanske blir en tredje gång?! Fast jag tror inte det, tror jag hellre läser någon annan bok av honom nästa gång 🙂

Marionetter har jag inte hört om tidigare men eftersom det är en bok som du läst mer än en gång och till och med skulle kunna tänka dig att läsa en tredje gång så måste jag naturligtvis kolla upp den.

Hej

Jag kan inte låta bli att läsa Hundraåringen som klev ut genom fönstret…. med jämna mellanrum.
Boken är verkligen en feel good bok för mig, fullkomligt älskar Allan och att få läsa om hans öden och äventyr.

Mvh Eva

Trygga måbra-böcker är en av de bästa omläsningarna för mig också. Såna där som jag vet att jag kommer bli varm i hela kroppen av.

Stängt för kommentering.