En ungdomlig tisdagsutmaning

Linda
Det är tisdag och det betyder som vanligt att vi vill att ni ska vara lite extra aktiva. Vårt tema den här veckan är önsketema och det handlar om böcker för unga. Ni som följt mig ett tag vet att jag gärna läser ungdomsböcker och att jag tycker att fler vuxna borde göra det. Det är synd att vi är så fixerade vid att åldersbestämma böcker, när fler än den primära målgruppen absolut kan uppskatta dem.

 

 Nu vill jag att du funderar kring och besvarar tre frågor:

1. Igår presenterade vi en lista på 100 bra böcker för unga. Vilken bok skulle hamna överst på din lista? Varför?

2. Vilken bok skriven för unga tycker du alla vuxna ska läsa? Varför?

3. Vilken bok skriven för vuxna tycker du passar riktigt bra för ungdomar? Varför?

 

Svara i en kommentar eller i din blogg. Länka gärna så att vi också kan läsa ditt inlägg!

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →

31 tankar på “En ungdomlig tisdagsutmaning

Kommentarer är stängda.