Kategorier
Barnbokskoll

Sommarlov med Kulturkollo #omläsning

carolina-top

Den här sommaren ska jag försöka läsa slut ett antal serier jag bara påbörjat men inte kommit vidare efter bok ett eller två. Det är en himla bra idé – men det jag redan har märkt är att det för med sig att jag då måste läsa om bok ett i serien i fråga, eftersom min stackars durkslagshjärna på bara något eller några ynkans år har glömt handlingen, personerna, bakgrunden, miljön och typ allt utom det jag skrev om boken i bloggen när det begav sig. Det är bara att gilla läget. Just nu är det alltså dags för omläsning av Bläckhjärta av Cornelia Funke, så att jag sedan äntligen kan ta mig an Bläckmagi och BläckdödSicken tur att det råkar vara sommar!

blackhjarta

 

 

#sommarlovmedkulturkollo

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

8 svar på ”Sommarlov med Kulturkollo #omläsning”

Underbara Bläckserien! Lyckliga du som har böcker olästa i serien. Första boken finns, riktigt bra, inläst av Marie Robertsson. Något för långresor i bil!

Åh, tack för tipset! Kan absolut vara något även för långa promenader i sommarkvällen, tänker jag 🙂

Så skönt att höra att det finns fler som jag! 🙂
Jag tänker alltid att det ska räcka med att bläddra lite i den där boken jag har läst redan för att komma ihåg handlingen och det där – men det slutar ändå alltid med att jag får läsa hela när jag märker hur mycket jag har glömt.

Känner igen mig, har en hel hög med serier som jag borde avsluta, men precis som du skriver, det där med minnet, lika bra som en guldfisk…så de blir liggandes då jag inte tar mig tid till att åtminstone läsa om den senaste i ordningen.
En dag så, en dag, då är det dags att ta tag i alla dessa omläsningar…

…och det var ungefär just nu jag kände att den där dagen hade kommit för mig. 🙂

Bläckhjärta är en bok jag faktiskt inte läst! Det där med serier känner jag igen mig i! Vågar nog inte räkna efter hur många påbörjade serier jag läser just nu! Men kanske är dags att ta tag i det där =)

Ja, jag kände att det var dags att avsluta lite serier innan de växte mig över huvudet.

Stängt för kommentering.