Kategorier
Kulturkoll

Tisdagsutmaning: Ny i klassen

carolina-top

Hela veckan pratar vi om skola och skolliv här på Kulturkollo, så det är klart att utmaningen ska handla om det också. Fast om en alldeles särskild sorts skolsituation: att vara ny i klassen.

Vi har ju faktiskt en kulturkollare som är helt ny i klassen: vår Johanna, som nu har varit på kollo en dryg vecka. Förvisso behövde inte Johanna göra det där klassiska: kliva in i ett klassrum och möta allas nyfikna blickar… eller jo. Det gjorde hon ju visst. Fast bloggvärldens motsvarighet till det – hon skrev ett presentationsinlägg om sig själv, och mötte sedan Blickarna från bokbloggarvärldens klassrum (och fick förstås massvis av välkomnande kommentarer på fb, instagram och twitter sen). Välkommen, Johanna!

Men tillbaka till den där pirriga grejen. Att komma som ny i en klass. Det kan ju vara så att alla är nya i klassen, som vid gymnasiestarten eller så, och då är det lika för alla, nystart och spännande. Men för den som ensam kommer ny till en klass där alla andra redan känner varandra? Jobbigt. Eller kul? Eller något att älska? Eller helt oöverkomligt läskigt…??

Veckans utmaning går ut på att berätta om

En bok och/eller en film som handlar om att vara ny i klassen.

Svara i kommentarsfälten nedan, eller på egen blogg (och länka i kommentarerna).

 

Bild: Indian classroom for kids av Yorick_R (CC BY 2.0)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

Stängt för kommentering.