Kategorier
Kulturkoll

Hur skriver du?

helena-top

Jag älskar skrivande! Jag älskar att skriva (har alltid varit den där knepiga på alla utbildningar som sett fram emot uppsatsen, har skrivit skönlitterärt sen tonåren och akademiskt som jobb), att läsa om skrivprocesser, se bilder på skrivarlyor och inspireras av böcker om skrivande.

Det är möjligt att tycka att jag skulle få mitt lystmäte i och med veckans tema här på Kulturkollo, men jag vill ha mer! Därför vill jag gärna titta in i era skrivprocesser också.

Veckans tisdagsutmaning lyder:
1) Berätta något om ditt skrivande – vad skriver du (blogg, poesi, brev)? Var skriver du? När skriver du? Hur? Varför?
2) Dela med dig av din bästa skrivinspiration – har du en favorithandbok eller ett knep för att få igång bokstäverna?

Svara på din blogg om du har en eller berätta här i kommentarerna! Glöm inte att lämna en kommentar här om du skriver någon annanstans.

Bild: Antique typewriter (with lettering) av Ladybird

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

18 svar på ”Hur skriver du?”

Jag har en blogg som du/ni ser adressen till via mitt svar.
Skriver dikter inne hos http://www.poeter.se
Förr skrev jag mycket inne hos http://www.kapitel1.se men mindre av det nu. En viss del av mina skriva alster ligger där.
Skriver noveller fast nu är det ett tag sedan men bör ta mig i kragen för att skriva klart del två och del tre också. En e-bok av dessa tre böcker är redan klar så …
Skriver dagbok som handlar lite kort om väder och små vardagshändelser.
Fick jag inte skriva och fotografera skulle livet vara tråkigt. Hämtar kraft och energi och nya tankar via att vara ute och helst då i naturen. Hund som kamera är så gott som alltid med. Jag är sjukpensionär så det gäller att ha intressen som förgyller mina dagar och det lyckas jag bra med/ kram

Så härligt det låter att du hittat precis de intressen som passar dig, och promenader med hund och kamera låter härligt! Skrivandet kan verkligen vara en livsnödvändig syssla, något som ger livet extra värde.

(jag kan inte kommentera på din blogg så jag gör det här istället) Det där med att kliva upp extratidigt på morgonen har jag också tänkt på, men jag har aldrig riktigt kommit mig för att göra verklighet av det. Vore kanske värt att testa ändå…

Stängt för kommentering.