Kategorier
Evenemangskoll Ungdomsbokskoll

Nu cirklar vi om Schiefauers nya bok

Linda
Att vi ville ha en av de nominerade till Augustpriset som vår nästa bokcirkelsbok var ganska självklart och visst höll i alla fall jag en extra tumme för att Jessica Schiefauers bok När hundarna kommer skulle vara bland de nominerade och så blev det. Nästa cirkelbok blir dsamlasning_hundarnaärför just den.

När hundarna kommer handlar om Isak och Ester, som är så vansinnigt kära. Den handlar också om ett fruktansvärt brott. En ung pojke blir ihjälslagen av några jämnåriga pojkar vid en sjö. Det är sommarlov och hela det lilla samhället de bor i påverkas. Mest självklart deras familjer. En av förövarna är Anton, Isaks bror.

Veckans tema på Kulturkollo har fått namnet Från en annan horisont och Schiefauers bok passar väl in i temat. Det handlar om ett fruktansvärt brott, som på många sätt liknar mordet på John Hron för 20 år sedan, men vi får inte följa offrets familj, utan en av förövarnas. De som också förlorat ett barn, men inte kan dela sin sorg med någon annan.

När hundarna kommer är en bok som Schiefauer säger sig ha tänkt skriva i 17 år och försökt skriva tre gånger. På Bokmässan berättade hon hur hon först nu blivit en tillräckligt bra författare, för att kunna göra historien rättvisa.

Jessica Schiefauer är nominerad i barn- och ungdomskategorin, men tänk nu inte att du skulle vara för gammal för ungdomsböcker. Det här är en av de bästa och viktigaste böcker jag läst under året. Visst är huvudpersonerna unga, men de har också föräldrar och kanske var det en av mammorna som berörde mig mest.

Spring nu till biblioteket eller bokhandeln och införskaffa ett exemplar av När hundarna kommer. Vi inleder diskussionerna i vår FB-grupp söndagen den 8 november och diskuterar då hela boken.

Väl mött då!

Av Linda

Storläsare från Göteborg som gärna läser inom många olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike.

Ett svar på ”Nu cirklar vi om Schiefauers nya bok”

Låter intressant! Har ändå tänkt läsa den här så gör det nog nu! Gick precis med i gruppen (Kerstin Y) och ska försöka hinna läsa den 🙂

Stängt för kommentering.