Kategorier
Kulturkoll

Utmaning: Julläsningen och du

carolina-top

Visst måste vi fota böckerna vi läser med jämna mellanrum? Särskilt om de är så där himla bra, och vi riktigt känner vilket läsflow vi är i… så bryter vi det för ett tjusigt foto på boken, gärna med lockande tillbehör typ någon godis, någon filt, något glas vin, och så DANG in med det på instagram för att dela: “kolla vilken bra läsestund JAG har då?!” Och alla vi andra boknördar nickar, och klickar förstås på “gilla” eftersom ja, det är så där vi gör.

Men den här utmaningen, som går ut på att berätta för oss andra vilken din julläsning är, nöjer sig minsann inte bara med foto-på-bok-med-mysig-bakgrund-och-lämplig-rekvisita. Nej – nu vill vi att du själv ska vara med också. Så:

Veckans utmaning: en selfie med aktuell julläsningsbok.

Lägg upp bilden på din egen blogg, eller någon annanstans dit du kan länka i kommentarerna nedan så att vi kan få se varandras selfies! (och kulturkollarna ställer minsann också upp – våra bokliga selfies dyker upp senare i veckan)

 

Bild: Vincent Van Gogh – självporträtt (dock utan bok i handen, men han hade ju inte koll på vår utmaning så vi får väl förlåta honom)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

15 svar på ”Utmaning: Julläsningen och du”

Vägrar att lägga ut bilder av mig eller andra på min blogg. Det finns så mycket av konstiga personer ute i cybervärlden. Fast boken som jag läser nu kan du/ni få veta.
Det är Otrohet av Paulo Coelho.
Har inte heller Instagram och har gått ur FB i höstas. Det får räcka med min blogg 🙂
Ha det /kram

Fast jag kan inte låta bli att tycka det är lite märkligt att ni först ironiserar över ett vanligt (och i mina ögon inspirerande) beteende på bl a Instagram som många ägnar sig åt för att sedan efterlysa samma sak och mer därtill. Nja, liksom.

Oj, ja så kan det förstås uppfattas. Det var inte riktigt meningen. Jag tänkte det mer som att “sådana här är vi alla boknördar, och är det inte bra och kul?” liksom – jag är ju själv en av de där som fotar de bra böckerna jag läser, och definitivt en av dem som klickar på gillar när andra lägger upp aktuell läsning.
Vi får väl se om det är några som hakar på selfie-med-bok förutom vi själva 🙂

Tack! Jag läste in något annat i tonen. Läsning blir det i jul, men för mig nog ingen selfie. God jul Kulturkollo!

Stängt för kommentering.