Kategorier
Kulturkoll

Kulturkollos Ulrica

linje-ulrica

Namn: Ulrica

Här håller jag koll till vardags: I Lund där jag bott sedan -98 och i Malmö där jag arbetar. Mina rötter har jag dock i Västmanland, därav namnet på min bokblogg Västmanländskans bokblogg.

Läser helst: Jag är en litterär allätare, men jag tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Långt innan jag fick egna barn att läsa dem för, samlade jag på bra bilderböcker och på senare år har jag också börjat läsa en hel del ungdomslitteratur.

Läser helst inte: Sci-fi och skräck. Är heller inte så förtjust i att läsa lyrik.

Läser just nu: Novellsamlingen Jag har det rätt bekvämt men skulle kunna ha det lite bekvämare av Lydia Davis och Från och med du av Mhairi McFairlane.

Vad jag har kollat i vinter: De Augustprisnominerade fackböckerna som bloggambassadör för Augustpriset och feel good-utbudet Londons boklådor.

Vad jag vill kolla under våren: Jag hoppas på att pricka in åtminstone någon programpunkt på Internationell författarscen på Malmö stadsbibliotek. Dessutom tänkte jag hålla koll på vilka författarsamtal som anordnas på Gleerups bokhandel i Lund och Hamrelius bokhandel i Malmö – de brukar ha fina program.

Jag har extra bra koll på: Kaffe! Och hur man får i sig det i lagom (!?) dos och intervall. Dessutom har jag bra koll på ”böcker om böcker”. Ja, alltså sådana böcker där andra böcker, bokaffärer, förlag, bibliotek eller annat litterärt har en central roll.

Jag har ingen koll alls på: Musik. Och alla de bokhögar som håller på ta över här hemma!

Jag vill få bättre koll på: Litteratur från andra delar av världen än Norden, Europa och Nordamerika.

Därför behöver jag åka på kulturkollo ibland: För att få bejaka min kulturtantighet tillsammans med likasinnade och för att få utbyte och nya perspektiv. I det här gänget tror jag också att det kommer att bjudas på klokskaper om livet i allmänhet och på många goda skratt.

Vad jag hoppas och vill med Kulturkollo.se: Att jag, i och med denna gemenskap, kan berika och fördjupa mina läs-, bok- och bloggupplevelser och förhoppningsvis också bidra med något intressant.

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

2 svar på ”Kulturkollos Ulrica”

Stängt för kommentering.