Nästa bokcirkelbok: Northanger abbey

helena-top

Catherine Morland tror på hjältar, på prinsar med vita springare, på spöken och magi och lyckliga slut. Catherine Morland är en av mina favoritpersoner just för att hon verkligen har förmågan att låta sig svepas iväg av en bok och tro för en stund (en lång stund!) att allt är möjligt. Jane Austen skriver det (kanske) som en karaktärsbrist i Northanger Abbey, men det struntar jag i. Att passionerat kunna betrakta världen genom fiktionens ögon, det kan aldrig vara fel, hur naiv och kanske vilsekommen man än är. Eller?

Jag känner att jag får lägga band på mig lite här, jag vill egentligen skriva massor om Henry Tilney, om fantasi vs verklighet, om gothiska gods och eventuella kvinnor på vinden. Det finns så mycket att säga om Northanger Abbey och just därför har vi valt den som vår nästa bokcirkelbok i Kulturkollo läser. Boken finns i ny pocketutgåva som en del av bonniers klassikerserie, och så finns den på biblioteken förstås. Låna/köp, läs och häng med i diskussionerna som startar måndagen den 7 mars.

11 comments
  1. Jag har inte heller den nya översättningen men jag tänker att det kommer gå finfint ändå, kul att du vill vara med!

  1. Roligt att du vill vara med! Northanger abbey är en av mina favoritböcker över huvud taget, ska bli så kul att få diskutera den 🙂

   1. Jag gillar inte Emma eller Mansfield park 🙂 Det är också ganska nyss (efter Trollopes moderna version) som jag börjat gilla Förnuft & Känsla. Så det så 😉

    1. Åh, men Förnuft och Känsla var nog min favorit som tonåring. Ihop med Övertalning. Och läste den (faktiskt) före filmen men gillade filmen också förstås.

 1. Det här bokcirklandet är nytt för mig, men blev klart frestad att läsa boken… laddat ner den från bibblan o provar delta denna gång. Återstår sen att se om man blir beviljad va me i fb-gruppen (har “ansökt”). 😉

  1. Välkommen till Kulturkollo läser! Hoppas allt har funkat så att du kommer in på gruppen i FB 🙂 Vi hörs!

Comments are closed.