Veckans utmaning: Vilken är din dammigaste bok?

linje-ulrica
Den här veckan vill vi gärna höra om din dammigaste bok eller läsupplevelse.

Tolka det dammiga som du vill. Kanske är det din favoritklassiker? Eller det tristaste du någonsin läst? Visa oss den äldsta boken du äger, ditt bästa antikvariatsfynd eller den hyllvärmaren du haft längst i hyllan. Rota långt in i bokhyllan och berätta om det dammigaste du har.

Skriv en kommentar här nedan eller tagga Kulturkollo i sociala medier.

Bild: gratisography.com

32 comments
  1. Så roligt att läsa om dina dammiga böcker. Läs Odyssén – den är mycket bättre än Iliaden 😉

   1. Håller helt med. Men jag måste erkänna ett beteende, som nog kan ses med viss skepsis. När jag undervisade årskurs 1-elever i gymnasiet (blivande elektriker) för 15 år sen hade jag stor hjälp av en filmatisering av Odyseen, för att hålla pojkarna lugna. Vi läste en bit av Homeros text och sen såg vi en bit av filmatiseringen. När jag skulle berätta om finesserna med hexameter kom en fråga: “Måste man kunna det här om man bara vill ha betyget Godkänt?” Kravet för att bli elektriker!

  1. Oj, vad härligt att du fick in för alla tolkningar. Det är så trevligt att få se andras dammigheter.

  1. Nej, jag dammar verkligen inte ofta heller!
   Kanske är Grottbjörnens folk något för din hyllvärmarutmaning!

Comments are closed.