Kategorier
Kulturkoll

Veckans utmaning: Vilken är din dammigaste bok?

linje-ulrica
Den här veckan vill vi gärna höra om din dammigaste bok eller läsupplevelse.

Tolka det dammiga som du vill. Kanske är det din favoritklassiker? Eller det tristaste du någonsin läst? Visa oss den äldsta boken du äger, ditt bästa antikvariatsfynd eller den hyllvärmaren du haft längst i hyllan. Rota långt in i bokhyllan och berätta om det dammigaste du har.

Skriv en kommentar här nedan eller tagga Kulturkollo i sociala medier.

Bild: gratisography.com

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

32 svar på ”Veckans utmaning: Vilken är din dammigaste bok?”

Håller helt med. Men jag måste erkänna ett beteende, som nog kan ses med viss skepsis. När jag undervisade årskurs 1-elever i gymnasiet (blivande elektriker) för 15 år sen hade jag stor hjälp av en filmatisering av Odyseen, för att hålla pojkarna lugna. Vi läste en bit av Homeros text och sen såg vi en bit av filmatiseringen. När jag skulle berätta om finesserna med hexameter kom en fråga: “Måste man kunna det här om man bara vill ha betyget Godkänt?” Kravet för att bli elektriker!

Stängt för kommentering.