Var ska alla fina böcker bo?

Lotta

Vi har pratat en del om vackra omslag – men vi behöver ju ha någonstans att stoppa alla de här fina böckerna också. Här är några bokhyllor att bli knäsvag inför. (Inte alltid de mest praktiska, men nu är det ytan som räknas).

architecture-designs-best-bookcase-shelves-design-cool-bookcase-1170x593

Vacker som en skulptur – men rymmer inte allt för många böcker tyvärr. Då är nästa hylla bättre.

1a02d63b699f09148586aad0c55addd1

En hylla som slukar många böcker – men stege krävs om man nu inte är väldigt lång.

ladda ned

Det här skulle vara hyllan för min Poe-samling.

 beautiful bookcases

Blått är så himla snyggt, färg överhuvudtaget istället för alla dessa vita Billy-hyllor som alla (inklusive jag själv) har. Älsk också på fåtöljerna, men varför är det så många tomma hyllplan? Det passar sig inte i en bokhylla.

 

curso-fotografia-sevilla-Libreria

Och så har vi den här installationen av David Blásquez.  Ganska så opraktisk. Vad händer när man ska damma? Eller om man har en katt?

Men man kanske inte ska krångla till det så mycket. Enklare än så här kan det väl knappast bli? En osynlig bokhylla som får dina böcker att sväva på väggen.

invisible-bookshelf

Men de flesta av oss drömmer kanske om något i den här stilen. Med plats för bok efter bok efter bok. Den här svindlande hyllan finns i medicinska biblioteket på Keimyung-universitetet i Daegu, Sydkorea.

1a2c5520d4d578a42f4cf7786ffc662e_51c1ea53ddf2b3536e239903

7 comments
  1. Alltså, jag är ju oerhört svag för en snygg bokhylla och får lite darr i benen när jag ser de här bilderna. Alltså, verkligen. Tänker att det är tomt i de översta blåa hyllorna coskå för att de uppenbarligen INTE HAR NÅGON BOKHYLLESTEGE! Det har självklart jag.=) Snygg som få, men undanpackad för tillfället pga småbarn. Dock inga hjul på den..

Comments are closed.