Vad du tänker på när du tänker på Nederländerna

Linda

Vi drar till Nederländerna på bloggen den här veckan och i helgen reser jag och Anna med Breakfast Bookclub till Amsterdam. Vad tänker du på när du tänker på Nederländerna? Själv tänker jag på orangea fotbollsspelare, som jag inte riktigt gillar. Jag tänker också på ost, tulpaner och lite väl liberal drogpolitik.

Veckans utmaning handlar om att dela tankar kring Nederländerna. Det kan handla om kultur eller något helt annat. Något du upplevt eller något du läst, sett eller hört.

Jag ser fram emot att läsa era inlägg och hoppas på mycket inspiration!

Linda

Storläsare som blandar friskt bland olika genrer. Föredrar dock ganska så svarta samtidsskildringar för gamla och unga, gärna skrivna av kvinnor och gärna från Sverige, Storbritannien eller Frankrike. Reser också ofta till avlägsna platser med hjälp av böcker.

Visa alla inlägg av Linda →

24 tankar på “Vad du tänker på när du tänker på Nederländerna

 1. Jag tänker på en gammal bondgård med vasstak, utkastad mellan åkrarna; en damm med två ankor framför köksfönstret. Jag bodde där när jag var utbytesstudent i Nederländerna på 1990-talet. Den svarta cykeln och de vitmålade stenarna som avdelade cykelbanan på en liten skogsväg har också stannat hos mig. Och ett fat med hemmaodlade bondbönor.

    1. Kul! Jag studerade utomlands under en termin, men önskar att jag gjort det mer och längre.

      1. I Brighton, så annat land, men blir fortfarande nostalgisk när jag tänker på det!

  1. Vad lustigt! Låter som att du har det bra, även om vissa bakverk verkar väl suspekta.

  1. Det var under en bilsemester jag var i Holland sist (förlåt Nederländerna).

Kommentarer är stängda.