Kategorier
Evenemangskoll

Veckans utmaning: Din absoluta schlagerfavorit

linje-viktoria

Denna vecka är vi all about the glamour och Mello här på Kulturkollo. På lördag går finalen av stapeln i Globen och Måns Zelmerlöw entrar åter scenen, den här gången som programledare tillsammans med Petra Mede. I år hejar vi på Frans och låten ”If I Were sorry”. Personligen tycker jag naturligtvis att det är roligt att det även detta år är en skåning som får representera Sverige.

Min personliga favoritlåt i schlagersammanhang är nog något från 60-talet. Då gjordes det riktiga klassiker som håller än idag tycker jag. Och starkast måste ju ändå de franskklingande bidragen vara. Jag äääälskar France Gall och hennes bidrag från 1965 “Poupée de cire, poupée de son“. Det året tävlade hon för Luxenburg och tog hem hela klabbet med den här låten som jag nog lyssnar på varenda vår.

Luxemburg var ju länge faktiskt kända som kungar i schlagersammangang och en annan storfavorit som jag lyssnade mycket på som barn var Vicky Leandros bidrag L´amour est bleufrån 1967. Vicky var från Grekland men tävlade för Luxemburg. Tyvärr var det en annan låt som vann det året men Vicky tog revansch 1972 då hon vann med Aprés toi, även den för Luxemburg. 1967 var det istället Sandie Shaw och “Puppet on a string” som gick vinnande hem.

Men nu till veckans utmaning! För naturligtvis vill även ni vara med och vifta med flaggor och fira med glitter och glamour? Denna vecka är den självklara frågan

  1. Vilken schlagerlåt är din favorit om du tänker tillbaka genom åren?

Och bonusfråga nummer två:

  1. Förutom Sverige, har du någon förhandsfavorit på lördag?

Svara i egen blogg, på instagram eller i en kommentar. Hur du vill. Glöm bara inte att länka eller lämna en rad, så att vi kan hitta din text eller bild!

Kulturkollo kan dessutom meddela att vår egen mello-reporter Lotta rapporterar direkt ifrån Globen under dagen på Instagram då hon är på plats för genrepet inför Semifinal nummer 2 idag! Släng er över Instagram-appen genast och kika!

Av Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

37 svar på ”Veckans utmaning: Din absoluta schlagerfavorit”

En verklig klassiker! Tänker på gamla födelsedagar genom åren. Roligt att en låt kan bli klassiker även utanför Schlagerfestivalen. Kul att läsa!

Äh, det är egentligen inte jag heller.=) Men det finns många låtar man inte ens tänker på är schlagerlåtar, som den du valde t ex!

Åh, vad roligt att du inte skäms trots att du erkänner att det borde gå emot dina principer! Men du har helt rätt, allt som hjälper mot vårdepp.:)

Roligt hur olika folk svarar men “Making your mind up” är ju en klassisk poplåt! och vi får hålla koll på Frankrike på lördag då!

Ännu en röst på Frankrike ikväll alltså! Ja, imorgon vet vi!=) Ein bisschen Frieden hade jag helt glömt bort! VAd roligt!

Stängt för kommentering.