Veckans utmaning: Plågsamma sommarförsök

helena-top

När vi pratar sommarplågor så är det vanligtvis musik vi diskuterar och trots att vi här på Kulturkollo försöker bredda begreppet till att handla om allehandla plågor som hör sommaren till, så är det svårt att förbise musiken. Aldrig är det så enkelt att ta till sig lättsam och dansvänlig pop som just under sommaren. Låtar som snabbt tar sig in på listorna, dränker dansgolven i sin enkelhet och för att mot slutet av sommaren försvinna som de aldrig existerat. Innan vi kommer till veckans utmaning vill jag dock bjuda på en låt som verkligen kan betraktas som en sommarplåga, men som faktiskt har överlevt och har blivit en återkommande plåga varje sommar.

Länk till en sommarplåga

Veckans utmaning är uppdelad i två delar:

Den första går ut på att presentera en sommarplåga från ditt förflutna och berätta om ditt förhållande till låten (kan vara hatkärlek, kan vara enbart plågsamt eller du kanske har ett fantastiskt sommarminne till låten).

Den andra handlar om att sia den närmsta framtiden. Vilken låt tror du blir 2016 års sommarplåga?

Svara förslagsvis i kommentarsfältet nedan. Skriver du på egen blogg så kommentera gärna med länk så vi hittar dit, eller om du tipsar på Instagram eller Twitter – tagga med #kulturkollo.

Foto: “Girl Talk at JellyNYC’s Pool Party” av Amanda Hatfield (CC BY 2.0)

19 comments
  1. Blue Monday – jamenvisst. Jag hörde den dock några år senare så den har helt klart blivit en återkommande sommarplåga.

  1. Hej hej Monika är en klockren sommarplåga. Timberlakes är jag barnsligt förtjust i och så mycket som jag spelar den är det givet att jag kommer vara mäkta trött på den innan sommaren är slut.

  1. Bada nakna är inte heller min kopp te, men de andra två kan jag tänka mig att lyssna på mer än en gång. 🙂

  1. Ingen vill veta du köpt din tröja kan jag fortfarande lyssna på utan att vrida mig i plågor, vilket helt klart Mera mål får mig att göra.

  1. Hahaha jag var sexton samma år och minns exakt samma sommarplågor. The one and only gick på repeat och fick bli soundtrack för sommaren 1991.

  1. Jag hänger inte heller med ang de sjungande tvillingarna. Måste uppdatera mig så jag förstår vad kidsen pratar om. 😉

  1. Jag har nog tyvärr gått över till att tycka att Sommartider är en återkommande sommarplåga. 🙂

   1. Maken pratade nyss med Dille Didriksson, som skrev Sommartider. Det är fortfarande den av hans låtar som drar in mest pengar.

Comments are closed.