Tant var det här

linje-viktoria

Med endast dryga två veckor kvar till bokmässan tänkte vi att det kunde vara dags att hylla den som hyllas bör nämligen TANTEN. Visserligen är det både män och kvinnor i alla åldrar som besöker mässan men vi ska ändå inte hymla med att det är tanten, eller snarare kulturtanten, som bär Kultursverige på sina axlar och som också är den som läser allra mest. Men det är inte bara inom kultursektorn som man kan hitta tanter. Överallt finns det starka, svaga, finurliga, elaka tanter som sätter sig på tvären, som skrider fram med basker på huvudet eller Gudrun Sjödén-kassar i handen. Tanter som smäller till nynazister med sin handväska. Tanter som betalar dyra pengar för operabiljetter. Tanter som bokcirklar tillsammans och tanter som stickar under föreläsningar.

Så omfamna din inre tant och förbered dig på en vecka full av snälla och elaka, modiga och fega, paranta och krumma underbara tanter! Tant var det här!

Viktoria

Anglofil Harry Potternörd som gärna läser både bilderböcker, barnböcker och ungdomsböcker. Har förutom tre katter även en liten Pocketversion på 4 år och en Pixi på 1 år. Uppskattar konst, musik och litteratur och hjärtat klappar lite extra för Agatha Christie och Italien.

Visa alla inlägg av Viktoria →

2 tankar på “Tant var det här

Kommentarer är stängda.