Veckoutmaning: Favorittanter!

linje-viktoria

Denna veckas utmaning kändes ganska självskriven. Överallt finns det griniga och glada tanter och nu är frågan vem eller vilka som är din/dina favorit(er)? Själv är jag väldigt svag för den brittiska surtanten. På samma sätt om jag gillar griniga gubbar som löser fall så gillar jag även griniga damer som löser fall, även om de är betydligt färre. Typexemplet här är nog Vera och TV-serien med samma namn där Brenda Blethyn spelar en kriminalare som med humor men också stor intelligens löser grymma mord. Serien bygger på böcker av Ann Cleeves och även om DCI Vera Stanhope utgör seriens stora behållning så är den andra huvudpersonen det oerhört vackra nordengelska landskapet. Vera Stanhope får mig också många gånger att tänka på en annan favorittant, även om jag inte är säker på att jag skulle kalla henne just för tant. Ruth Galloway i Elly Griffiths deckarserie är ju arkeolog men trillar in i den ena mordutredningen efter den andra ändå. Brenda Blethyn ser ut lite grand som jag föreställer mig att Ruth gör, fast 30 år äldre. Rundlagd, oljerock, kort hår och båda har en sorts no-nonsens-attityd även om ingen av dem verkar vara medveten om det.

Hur ser din favorittant ut? Är det ett ideal eller en faktisk person? Kanske en släkting? Eller du själv? Svara direkt i kommentarsfältet, på instagram eller på din egen blogg, men glöm inte att länka så vi hittar listan!

21 comments
    1. En av mina egna favoriter minsann! Miss Marple må vara mysig och med ett hjärta av guld men med en misstänksam hållning och ögon som en falk.;-)

    1. Åh, men herregud, vilken upplevelse att se sin kompis och inte känna igen för att hen helt enkelt blivit äldre än en själv, liksom. Och tant har jag blivit kallad sedan jag var tonåring.. Av de där föräldrarna som skas säga åt sina barn. Själv är jag mycket noga med att säga “dam, tjej, kvinna” osv istället. Vad som ser ut att passa bäst.

    1. Haha, men så bra att du tänkte lite till då för dina tanter är ju suveräna. Tror du är först med att nämna indietanten också.

Comments are closed.