Veckans utmaning: Att hantera sina rädslor

linje-ulrica

Som jag berättade i inlägget som inledde denna temavecka om rädslor så är jag en riktig fegis när det kommer till läskiga böcker och filmer. Men det är ju ganska lätt att undvika. Värre är det med de riktigt otäcka sakerna. Rädslan för att mina barn ska råka illa ut. Rädslan för sjukdom och olyckor. Rädslan för världen och alla skrämmande saker som händer i den just nu. Det blir så många otäcka saker att huvudet fullkomligt sprängs när jag försöker hantera alla tankar. Då blir min instinkt att stoppa huvudet i sanden och försöka att inte tänka på det alls. Kanske inte det bästa sättet, men så funkar jag. Jag önskar att jag var lite mer som Gertrude Stein i citatet här ovan och bestämde mig för att bli orädd istället.

Veckans utmaning på temat rädslor handlar om att berätta hur man kan hantera dem. Du får gärna dela med dig av en av dina rädslor. Det kan vara både stort och smått. Kanske är du rädd för höjder, clowner eller spindlar? Berätta också med dig av hur du hanterar, eller försöker hantera, din rädsla. Har du kanske något bra och stärkande citat att lyfta på temat?

Dela gärna med dig i en kommentar eller ett inlägg. Glöm inte att lämna en länk här om du skriver i egen blogg, eller tagga @kulturkollo om du skriver på Instagram eller Twitter.

Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

Visa alla inlägg av Ulrica →

20 tankar på “Veckans utmaning: Att hantera sina rädslor

    1. Aha, du tar också till strutstaktiken 😉 Jag har blivit rädd för många fler saker sedan jag blev förälder, men hoppas och tror att jag vågar ta rädslorna vid hornen om det verkligen skulle behövas. Tack för att du delade med dig!

  1. ”Courage isn’t a matter of not being frightened, you know. It’s being afraid and doing what you have to do anyway.” – Doctor Who , det var det första citat jag kom att tänka på när jag läste inlägget 🙂

    1. Ja, det är lättast att prata om de hanterbara rädslorna. De man har som förälder blir lätt övermäktiga. Kul att du skriver om Engsö och spökena där – jag är uppvuxen i Västeråstrakten och har också varit där och hört de spökhistorierna.

Kommentarer är stängda.