Kategorier
Kulturkoll

Veckans utmaning handlar om makt

linje-kulturkolloIdag är dagen då USA går till val och det känns på något sätt som att hela jordklotet stannar upp en stund och håller andan. Veckans tema på bloggen är “makt och vanmakt” och utmaningen blir att tipsa oss om en film eller bok där en människa med makt berättar sin historia, blir ifrågasatt eller kanske hyllad. Nutida eller historisk, fakta eller fiktion, valet är fritt.

Svara här i kommentarsfältet, på din blogg eller på FB, twitter eller Instagram. Glöm bara inte att tagga med #kulturkollo så att vi hittar till varandras tips.

 

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

18 svar på ”Veckans utmaning handlar om makt”

Tack för tipset! Extra kul med något som skildrar komplexiteten hos makthavare.

Som tonåring läste jag Boris Jeltsins memoarer och blev storligen imponerad av denne handlingskraftige man, utan att ens reflektera över att det skulle kunna vara en skönmålning. Jag har också läst en trevlig biografi om Michelle Obama (jag minns tyvärr inte av vem). Det berättas att hon, för att slippa bli dumpad med gryningsvaka och morgonbestyr, gick upp kl 04 och gick till gymmet. När hon återvände var man och barn frukosterade, påklädda och redo att möta dagen.

Bra tips där! Michelle Obama verkar vara en dam med koll! Det är liksom två ytterligheter du tipsar om 🙂

Så spännande, tack för din text. Erkännas skalla att det inte är ett museum för mig precis.

Spännande natt vi har framför oss, tack för dina tips på kvinnliga makthavare! Ska vi få en historisk ny president?

Ja, all populism som bygger på att skapa vi och dom-samhällen gör att jag känner mig helt maktlös.

Stängt för kommentering.