Kategorier
Kulturkoll

Nu blickar vi framåt!

carolina-top

Äntligen! De två mörkaste månaderna är slut! (ja, i princip…) Det gick den här gången också, med hjälp av adventsljusstakar, levande ljus och mängder av tulpaner! (och en eller annan ostbåge) Nu ruskar Kulturkollot på sig, viker filten åt sidan och stiger ut i ljuset, och februari stavas bara med och inte alls med något jämra va. Så det så.
Där jag bor (så långt söderut vi kan komma och fortfarande bo i Sverige) är februari månaden då både vintergäck och snödroppar tittar upp ur marken. Ett minnesvärt år för kanske femton år sen fick naturen någon tokknäpp och slog till med femton plusgrader flera februaridagar i följd. Vi satt ute i trädgården och fikade, och jag var ute och joggade i kortärmat. Det kan hända i år också. Kanske?

Det var ju väldigt vad jag slirar iväg i naturbeskrivningar – det här är Kulturkollo, Carolina, inte Naturrutan. OK – det jag ville prata om är hur det yrvakna kulturkollot lämnar januariord, listor och jul bakom sig och ser framåt mot allt nytt och fräscht. Vi drar igång temaveckorna igen, och denna första ägnar vi åt allt det nya som kommer. Nya böcker av favoritförfattarna, spännande böcker av debutanter, nya filmer vi vill se, kulturarrangemang och annat vi vill uppleva. Nytt, nytt! Hej 2017, vad bjuder du på??

 

Bild: Sunrise av Miss Shari (CC BY-NC-ND 2.0)

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.