Arbete, liv, arbetsliv

Vet ni att vi nu är inne i oxveckorna? De är de där veckorna mellan trettonhelgen och påsk som liksom bara rullar på utan en endaste klämdag i sikte och har man barn så är vabruari ett helt vedertaget begrepp. Någon kanske börjar det nya året med ett nytt och spännande jobb, någon annan kanske funderar på att byta arbetsplats eller till och med karriär? Någon kanske vill jobba men av olika anledningar inte kan. För många, som Minna i veckans bokcirkelbok på Kulturkollo läser så är det inte lätt att få ihop det där som är livet med arbete och familj och allt annat. Hoppas förresten att ni vill vara med och prata om Sara Beischers roman Mamma är bara lite trött under veckan.

På något sätt så tyckte jag att bilden på verktyget med alla de olika valbara delarna som ska passas in beroende på uppgift var en fin symbol för det medvetna valen som måste göras för att mejseln, eller varför inte livet, ska funka.

Välkomna till en temavecka fylld av arbete, liv, arbetsliv!

Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra. Ljudbokslyssnare.

Visa alla inlägg av Anna →