Kategorier
Kulturkoll

Veckans utmaning: din litterära favoritmiljö

linje-ulrica

Den här veckan pratar vi om litteratur, filmer och TV-serier som utspelas på karga platser, på avlägsna platser och i mörka miljöer. Inte alla delar fascinationen över den här miljön, men alla har vi väl en miljö som lockar oss lite extra? Veckans utmaning är alltså att berätta om vilka slags miljöer du dras till, och tipsa om böcker eller filmer som utspelas där.

Svara på din egen blogg, i kommentarerna, på Facebook eller Instagram. Glöm inte att tagga oss eller på något sätt tala om var vi kan hitta ditt svar.

Bild: pexels.com

Av Ulrica

Litterär allätare i Lund. Tycker särskilt mycket om familjekrönikor, starka kvinnoporträtt, karga isländska naturbeskrivningar, norsk och finsk humor samt brittiska kriminalare. Och kaffe.

26 svar på ”Veckans utmaning: din litterära favoritmiljö”

Kan inte kommentera på din blogg. Kommer här:
Mycket bra böcker, som jag har läst de flesta, men inte Ann Cleeve! Hennes böcker verkar intressanta. Vill jag läsa.

Jo, att inte bry sig så mycket om/inte uppskatta miljö och miljöbeskrivningar är väl absolut ett svar på denna utmaning.

Jag kunde inte kommentera hos dig idag. Kul att du blev sugen på att hänga med på veckans utmaning. Kanske är det helt enkelt så att det där lite trasiga är mer intressant än det perfekta och sockersöta.

Stängt för kommentering.