Kategorier
Kulturkoll

Veckoutmaning: Verkligheten vs overkligheten

helena-top

Denna vecka förhåller vi oss till det verkliga eller det overkliga. Till det vi känner igen oss i eller inte. Om vi föredrar att befinna oss i verkligheten eller i overkligheten. Eller i både och.

Veckans utmaning är kort och gott:

Vad föredrar du inom litteratur, film, poesi, konst – helt enkelt inom all kultur, verkligheten eller overkligheten? Varför föredrar du det ena eller det andra? Eller vill du befinna dig i båda? Ge gärna också tips till oss andra. 

Svara på din egen blogg, i kommentarerna, på Facebook eller Instagram. Glöm inte att tagga oss eller på något sätt tala om var vi kan hitta ditt svar.

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.

17 svar på ”Veckoutmaning: Verkligheten vs overkligheten”

Precis så är det också för mig. Trovärdigheten är det som avgör. Tack för ditt bidrag.

Jag har också fastnat för Jessica Jones, Daredevil m.fl. vilket jag inte hade gjort för tio-femton år sedan.

“Idag erkänner jag ändå att jag älskar overkligheten, men då den känns så pass inramad att jag kan gå med på premisserna för att denna overklighet ska kännas verklig inom främst litteratur och film. Jag kan till och med erkänna att jag allt oftare föredrar overkligheten framför verkligheten och att det är något förföriskt med overkligheten när den fungerar. Vi var, och är, ämnade varandra! ” Väl formulerat! Vi tänker så likt. 🙂

Intressant! Ja den latinamerikanska litteraturen är bra exempel här. Nu när du påminner mig så kom jag på att jag läste Hundra år av ensamhet under min s.k. “prettotid” och gillade den mycket. Trots sina magiska inslag 🙂

Intressanta tips! Tyvärr har jag aldrig fastnat för Murakami (men säg det inte till nån). 😉

Stängt för kommentering.