Veckans utmaning: Din bästa plats i Sydsverige

linje-ulrica

Jag är ju inte skåning av födsel och ohejdad vana, utan flyttade hit -93 och igen -98 och har sedan dess blivit fast här. Lund är mitt hem och där trivs jag fantastiskt bra. Det finns dock väldigt många fina platser här i den södra delen av landet. En av mina favoritplatser ser ni på bilden här ovan – kallbadhuset i Bjärred.

Det ligger en liten bit utanför Lund och är inte bara ett väldigt fint ställe att bada på, det betyder också lite extra för mig för det var här min man och jag gifte oss. Japp, vi hade världens längsta inmarsch på den 574 meter långa bryggan, en väldigt fin vigselceremoni (som fotades av tyska turister) längst ut och en brakfest på restaurangen efteråt. Vi har som tradition att gå ut på bryggan varje sommar och ta ett familjefoto på samma plats där vi sa ja och de bilderna är väldigt kul att ha – och att se hur familjen har förändrats. I sommar ska vi ta det 10:e fotot.

I veckans utmaning vill jag att du berättar om en plats i Sydsverige (och här är vi generösa med definitionen) som du tycker mycket om eller har ett speciellt minne kopplat till. Har du dessutom ett kulturtips att koppla till platsen är det så klart en extra bonus.

Har du inte rest så långt söderut eller har du ingen speciell plats i södern som du gillar? Då går det bra att istället dela med sig av ett tips på en Sydsvensk författare, musiker eller kanske konstnär som du gillar.

Vill du får du så klart svara göra båda utmaningarna. Svara i din blogg, i en kommentar eller genom att dela en bild på Instagram. Tagga eller länka, så att vi kan hitta dina svar och bilder.

22 comments
  1. Ja, det var det 🙂 Och du måste ju absolut dit och bada! Du kan testa alla kallbadhus längs sydvästra kusten Kallis i Malmö, Bjärreds Kallbadhus och så finns det ett i Helsingborg också.

 1. Åh vilken mysig tradition att ta ett nytt familjefoto varje år! Låter väldigt pampigt med inmarschen också! 🙂

  1. Ja, på slutet var det ganska pampigt för då hade vi musik, men bryggan är låååång och svår att gå på i högklackat. Vi hade en toastmadame som hade fått instruktioner om att försöka hålla gästernas blickar åt andra hållet så länge som möjligt så vi skulle hinna ut en bit på bryggan innan de upptäckte oss och för att väntan för dem inte skulle bli för lång.

  1. Ystad är ju en väldigt mysig stad. Och det är nästan omöjligt att tänka på Ystad utan att tänka på Wallander.

  1. Tack för alla lästips med koppling till ditt smultronställe!

   Vi hade bara brudmarsch den sista lilla biten och då ett stycke på fiol som min svägerska komponerade och framförde och som hon kallade Ulricas brudmarsch 🙂

  1. Kunde inte kommentera hos dig av något anledning, men tack för att du delade med dig av ett Sydsvenskt minne. Det är väldigt fint med bokskog, även om jag ibland saknar granskogarna hemifrån.

Comments are closed.