Kategorier
Kulturkoll

En utmaning i tiden

helena-top

Tiden är onekligen en spännande inrättning som tål att tänkas kring. Årstiderna växlar och dygnet rullar, men det där att vi ska mäta i sekunder, minuter och timmar är ju något vi själva kommit på. Och tänk ändå hur livsnödvändigt det är för oss att hålla koll på de där tidsandelarna för att klara av vardagslivet.

Dagens fråga öppnar upp för svar åt många olika håll, jag hoppas på att vi ska kunna tipsa varandra om hur tankar om tid tänkts och förmedlats. Veckans fråga lyder:

Vilken är din bästa bok, film, tavla eller tv-serie som på något sätt behandlar temat tid? Det kan vara en film om tidsresor eller kanske en bok om åldrande. Är det något historiskt, en framtidsskildring eller vad är det som får dig att tänka över tiden och dess gång?

Jag tror inte att vi ska lida brist på tidsskildringar att välja på. Många har fascinerats av tiden och nya betraktelser publiceras hela tiden. I dagarna kommer till exempelvis Pernilla Stalfelts Tidenboken där man kan läsa om den där förkärleken vi har till att mäta saker, om att det inte finns någon tid i rymden och om det som kommer efter de där timmarna som är livet “sen är det bara evigheten kvar. Den börjar och slutar aldrig. Den pågår och går inte att räkna eller mäta”.

Svara på veckans fråga i din blogg, i en kommentar eller genom att dela en bild på Instagram. Tagga eller länka, så att vi kan hitta dina svar och bilder.

Bild av Monoar [CC0]

Av Helena

Maniskt läsande bokälskare. Blandar gärna vilt bland genrer och författare men har en förkärlek för historiska romaner, dystopier och det mesta i gränslandet mellan magi och realism. Dras till mörkret.

13 svar på ”En utmaning i tiden”

Stängt för kommentering.