Kategorier
Kulturkoll

Veckoutmaning: Tänk snabbt!

carolina-top

Vi har en svartvit vecka på Kulturkollo, och jag skrev igår om att ett tema som heter black & white ju kan innehålla hur mycket som helst, och få tankarna att gå iväg åt väldigt många olika håll. Därför tänkte jag nu bevisa det genom att utmana er att:

Skriva vad det är ni allra först associerar till när ni hör motsatsparet svart & vitt eller black & white. Tänk snabbt! Skriv! 
(Sen får du förstås gärna utveckla – varför tänkte du på just det, tror du? Har det någon kulturell koppling? Hur?)

Svara i kommentarsfälten nedan, eller på egen blogg och länka i kommentarerna nedan så att vi hittar ditt svar.

 

Bilden: jo, bara för att visa hur just den här Kulturkolloskribentens hjärna funkar. Känd maträtt. Troligen mer trendig att beställa in 1976 än 2017, men vad vet jag. Jag gillar den.

 

 

Av Carolina

Läser allt. Läser jämt. Läser börja läsa-böcker blandat med tunga klassiker, frossar i fantasy, romance och historiska romaner. Läser nytt inom barn- och ungdomslitteraturen och gamla deckare. Blandar allt och kan inte leva utan. En dag utan någon läsning är en misslyckad dag.

21 svar på ”Veckoutmaning: Tänk snabbt!”

Håller med dig! Ett svartvitt fotografi av en skicklig fotograf ger en särskild stämning som jag gillar mycket.

Det första jag kommer att tänka på är Michael Jacksons låt Black & White. Jag vet inte varför jag tänkte på den. Tror att jag ofta associerar, i alla möjliga och omöjliga sammanhang, till låtar jag gillar. Jag hör låten spelas i huvudet. Det sitter kanske i generna ;-).

När jag grunnade över vad jag skulle skriva om till veckans Kulturkollotema gick just den låten på repeat inne i mitt huvud… 🙂

Det finns mycket intressant om det att läsa och fundera över – det kan nog tänkas att fler tänkte i de banorna.

Jag kommer inte heller på vilken det är (och jag har ändå en bibliotekskatalog till hjälp, men verkar inte stå i titeln). Om du kommer ihåg vilken det är kan du väl återkomma?

Jag hade den till och med i bokhyllan men orkade inte ta mig så långt när jag skrev kommentaren. ;P Men nu så har jag kikat och det var inte många rätt jag hade i det där, förutom fjärilarna då.

Inger och Lasse Sandbergs bok “Vit och svart och alla de andra” var det jag menade i alla fall.

Aha!! Då var det inte konstigt jag inte hittade den… 😀 😀

Eller hur?! Det var ju den jag hade i huvudet hela förra veckan när jag funderade över det här temat 🙂

Stängt för kommentering.