Veckoutmaning: Hur skriver ni helst till varandra?

Inlägget illustreras av en sparad hög med brev från min ungdom, jag hade långa perioder i mitt liv då det alltid låg minst ett handskrivet brev i postlådan varje dag. Numer ligger där mest reklam och jag kan sakna den där känslan av att öppna ett personligt adresserat kuvert. Hur är det med er andra?

Veckans utmaning blir en snabbenkät om hur man föredrar att kommunicera  – välj bland alternativen och motivera gärna ditt val. Svara i egen blogg, på FB Instagram eller i kommentarsfältet. Tagga gärna dina svar med #kulturkollo så att vi hatar till varandras svar.

Vad föredrar du och varför? Här kommer fem snabba:

lapp på köksbordet – SMS/WhatsApp/annat

handskrivet brev – epost/annat

vykort – SMS/FB/messenger/Instagram/SnapChat/annat

telefonsamtal – SMS/messenger/ annat

inbjudningskort på papper – digital inbjudan

Vi skriver mer till varandra än någonsin förr – hoppas nu du vill vara med och berätta om hur du helst kommunicerar!

 

35 comments
 1. Fy fasiken vad jag saknar brevtiden! Hade också en sådan mängd brevvänner, från hela världen, att det var minst ett brev i lådan per dag. Så kul att öppna och se vad det var! Har en brevvän som jag skrivit med sedan vi var 11 (idag 42). Vi skrev brev varje vecka. För 8 år sedan övergick vi till bloggformatet. Det har ändå sina fördelar. Man kan skriva när man vill (vi har släppt på ett i veckan) och man kan kommentera med det samma. Men det var tider, när man fick pappersbrev. Har uppmuntrat dottern till att skaffa brevvänner, och hon har åtminstone en!

  1. Jag saknar det också. Hittade en gammal brevvän på Instagram. Det var ganska bisarrt. Hon tar bilder som hon skrev brev. Bara om sina hundar och vad de äter.

  2. Det är något med att vänta på brev också, att det tar tid och att man vet att det har tagit tid. Jag saknar också brevskrivandet.

 2. Saknar också pappersbreven! Skrev nog mina sista på 1990-talet, och det är verkligen inte samma sak att läsa gamla kärleksbrev i e-postformat. Då tänkte man bara på att det var smidigt att slippa renskriva, och billigt att skicka. Ibland funderar jag på att börja skicka pappersbrev till mina föräldrar igen.

  1. Just nä man hittar sina gamla buntar så inser man också att det är en dokumentation inför framtiden som faktiskt är försvunnen nu när man har det mesta digitalt. Lite synd.

  1. Det många saker som jag gillar med brev, det sinnliga, att det får ta tid och att det blir personligt men samtidigt skriver jag aldrig några snigelbrev själv. Däremot gör jag egna julkort ochs skickar, det är nog min sista frimärkspost!

  1. Det var något visst med med kuvert i brevlådan. Numer kommer en del bokpaket, det är också trevligt men inget slår ett handskrivet brev 🙂

Comments are closed.