Fyra sanningar och en lögn

lyran-top

Dags att ljuga lite. Veckans utmaning handlar om att skriva ihop fyra sanningar och en lögn och låta läsarna försöka klura ut ljuget. Lämna en länk i kommentarerna om ni hänger på. Kan ni gissa vilket mitt ljug är?

1. En gång hade jag lite småtråkigt på julafton. Så jag bestämde mig för att åka ubåt och på havets botten hittade jag ett gammalt skeppsvrak.

2. En gång körde jag vilse i Golanhöjden. Jag passerade taggtråd, körde på minerad väg och hölls under vapenhot innan jag förstod att jag nog kört galet.

3. En gång smet jag in bakvägen på Towern för att titta på Kronjuvelerna. Jag låtsades att jag redan varit inne och tappat min plånbok för att slippa stå och köa.

4. En gång bodde jag och maken på bordell i Kuala Lumpur. Maken blev tillfrågad om hur många timmar han ville ha rummet och möttes av beundrande blickar då han svarade att han hade tänkt stanna några dygn.

5. En gång träffade jag en kungason från Öst Timor. Han bjöd hem mig så jag fick träffa hans vänner och under kvällen sjöng vi Abba-sånger.

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 30 september, 2014

Kategori: Aktuellt, Kulturkoll

Visningar: 5053

Taggar: ,

20 Responses to Fyra sanningar och en lögn

 1. Lotta skriver:

  Vänta nu – är det fyra lögner och en sanning? Eller fyra sanningar och en lögn?

 2. Elina skriver:

  Det låter ju nästan helt otroligt allihopa. Men jag tror att nummer 1 kanske (kanske) inte är sant! (; (mest bara för att chansa på något)

 3. Anna skriver:

  Hallå Lyran. Omöjligt! Klart jag ska svara, det får bli imorgon 🙂

 4. Femman är nog en lögn, resten fullt trovärdigt 🙂

 5. Biografier.nu skriver:

  Köra på minerad väg låter ohälsosamt. Det borde inte behövas något vapenhot efter det. Gissar ändå på nr 5 – Östtimor är väl inget kungadöme.

 6. Jag slänger in en chansning på ettan! Får återkomma med egna sanningar och lögner 🙂

 7. Bokmoster skriver:

  Något liknande nr 3 har jag själv gjort, fast på Louvren … 😉 Mitt tips är nr 2.

 8. Elina skriver:

  http://ielinashylla.wordpress.com/2014/10/03/fyra-sanningar-och-en-logn-a-kulturkollo/ – jag har valt att publicera bokliga sanningar/lögn i fyra – ettanda! (; (:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *