Kategorier
Sakprosakoll

Med fingrarna i jorden – några aktuella trädgårdsböcker

anna-top

När ljuset kommer så vaknar lusten hos mig att odla, det är liksom något nedärvt som lockar och drar.  Nu vet jag att det inte är det minsta idé att försöka odla grönsaker, det är jag för otålig för. Sniglarna äter upp det mesta som jag planterar av sommarblommor och rosorna knipsar rådjuren av minsta lilla knopp. Ändå. Ändå, så liksom bara bilen stannar vid plantskolan som av sig själv och vips så har jag bagaget fullt av projekt. Sambon började prata om att odla magnolior och där ungefär inser jag min begränsning. Som tur är så finns alla fina trädgårdsböcker, jag har kikat på vårens nyheter och valt ut några som jag gärna skulle vilja kika närmare på. Vilka trädgårdsböcker kan ni rekommendera?

PS. Otvättad fårull. Det är grejer om ni inte vill ha tulpanerna massakrerade av bambi och kompani. Funkar! Har ni tips för mördarsniglarna så mottages de tacksamt.

Av Anna

Jag är en sån som läser ofta och mycket, gärna böcker från hela världen. Reser jorden runt via läsfåtöljen och gillar att diskutera det lästa med andra.

2 svar på ”Med fingrarna i jorden – några aktuella trädgårdsböcker”

Kan rekommendera Vår trädgårdsbok, av Christel Kvant och Inger Palmstierna. Innehåller lite av allt! Mördarsniglarna är bara att plocka, plocka och plocka… Väldigt tråkigt, men har tur här än så länge med bara lite naggande på vissa växter.
Om du har pallkragar eller liknande kan du ha koppartejp på kanten, så går de inte över. Tror nästan att det är det enda som hindrar dem, tyvärr.

Tack för tipsen. Jag plockar, plockar, plockar. Och har slutat att plantera vissa växter. Skyddar en del späda perenner med avklippta PET-flaskor också. På så sätt hinner de växa till sig och klarar angrepp bättre.

Stängt för kommentering.