Kategorier
Kulturkoll

En blandpåse musik tack!

helena-top

Veckans tema får mig a) tänka på godis (såklart) b) tänka på blandband. I tidiga tonåren var ett välmixat blandband förenat med status. Vi satt där 1987 vid radion, lyssnandes på Kaj Kindvall och Tracks, beredda på inspelningsknappen simultant med pausknappen och lärde oss att med sekunder i marginal få så mycket som möjligt av låtarna (och så lite som möjligt av Kaj Kindvall). På så vis skapades blandband efter blandband med låtar som varken hade intro eller outro. Idag finns allehanda streamingtjänster och vi kan skapa oss ”blandband” med lätthet, men kanske inte med samma charm (?). Till veckans tema lägger jag till en spellista från 1987. Håll till godo!

Av Fanny

Boknörd som antingen läser hela tiden eller inte alls. Jag läser gärna om mörker och elände och såväl i roman- som novellform. Försöker emellanåt att utmana min litterära säkerhetszon, men lyckas inte alltid.