Nästa bokcirkelbok: Northanger abbey

helena-top

Catherine Morland tror på hjältar, på prinsar med vita springare, på spöken och magi och lyckliga slut. Catherine Morland är en av mina favoritpersoner just för att hon verkligen har förmågan att låta sig svepas iväg av en bok och tro för en stund (en lång stund!) att allt är möjligt. Jane Austen skriver det (kanske) som en karaktärsbrist i Northanger Abbey, men det struntar jag i. Att passionerat kunna betrakta världen genom fiktionens ögon, det kan aldrig vara fel, hur naiv och kanske vilsekommen man än är. Eller?

Jag känner att jag får lägga band på mig lite här, jag vill egentligen skriva massor om Henry Tilney, om fantasi vs verklighet, om gothiska gods och eventuella kvinnor på vinden. Det finns så mycket att säga om Northanger Abbey och just därför har vi valt den som vår nästa bokcirkelbok i Kulturkollo läser. Boken finns i ny pocketutgåva som en del av bonniers klassikerserie, och så finns den på biblioteken förstås. Låna/köp, läs och häng med i diskussionerna som startar måndagen den 7 mars.

Dela gärna: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Skrivet av:

Publicerat: 10 februari, 2016

Kategori: Romankoll

Visningar: 2529

Taggar: ,

11 Responses to Nästa bokcirkelbok: Northanger abbey

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  Den boken finns i min hylla (okej, inte den nya översättningen, men ändå..) så jag är jätteivrig!

  • Helena skriver:

   Jag har inte heller den nya översättningen men jag tänker att det kommer gå finfint ändå, kul att du vill vara med!

 2. Mrs E skriver:

  Åh, jag älskar Northanger abbey så jag hänger på!

 3. Åsa skriver:

  Det här bokcirklandet är nytt för mig, men blev klart frestad att läsa boken… laddat ner den från bibblan o provar delta denna gång. Återstår sen att se om man blir beviljad va me i fb-gruppen (har ”ansökt”). 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *