Kategorier
Romankoll

Årets praliner

Lotta
Jag har spanat in chick-lit och feelgood-utgivningen för 2015 och hittat massor av potentiella godbitar. Här är några av dem:

The Love Shack av Jane Costello handlar om Dan och Gemma som hittat sitt drömhus, men för att ha råd att köpa det tvingas de flytta in hos Dans mamma och bo där gratis i ett halvår. Låter tålamodsprövande, och himla kul. Och omslaget är riktigt fint. Kommer ut i april.

The Day We Disappeared av Lucy Robinson handlar om två kvinnor som flyr från sitt förflutna. Det utlovas mörka hemligheter och smarta vändningar. Den här ska jag definitivt hålla ögonen på när den når butikerna i april. Jag har aldrig läst något av henne men hört så mycket gott om hennes tidigare böcker att nu är det verkligen dags. Även här ett fantastiskt fint omslag.

The Little Flower Shop by the Sea av Ali McNamara kommer ut i sommar och blir den givna solstolsläsningen för mig. Det handlar om Poppy som ärver en blomsterhandel i Cornwall. McNamara är en pålitlig romkom-författare och Cornwall går ju inte att motstå så jag har höga förväntningar.

loveshack disappeared flowershop seaEn bok som marknadsförs som en blandning av Bridget Jones dagbok och Var blev du av Bernadette? låter ju som något man bör ta en närmare titt på. I Take You av Eliza Jones kommer ut i maj och handlar om Lily som ska gifta sig, men inte bör gifta sig. Sprit och sex utlovas och kan bli riktigt rolig läsning.

Now That I’ve Found You av Ciara Geraghty kom ut i början av året och finns på min läslista. Ciara är en av mina irländska favoritförfattare, hon påminner en del om Marian Keyes (när hon var bra). Den här boken handlar om Vinny, ensamstående pappa och taxichaffis, och Ellen, som brukar åka i Vinnys taxi till sin terapi. Gissar att vi kan räkna med romantik, svärta och allvarliga ämnen. Som det brukar vara i Ciaras böcker.

Om man vill rensa ur tårkanalerna kan man läsa Anna McPartlins Somewhere Inside of Happy som kommer ut i maj. Den verkar gå i samma anda som hennes The Last Days of Rabbit Hayes (ute nu på svenska), så jag anar att det blir en hel del gråtande och snorande.

take you ciarapartlin


En bok med titeln The One That Got Away kan jag inte motstå, och den här boken av Bethany Chase som kommer ut i vår låter lockande. Det handlar förstås om vad som händer när Den Stora Kärleken plötsligt kommer tillbaka, och hur livet kan röras till och förändras.

I sommar kommer Lisa Jewell med ny bok, The Girls. Den verkar vara lite mörkare än vanligt och handlar om vem man egentligen kan lita på. En trettonårig flicka hittas medvetslös i ett stillsamt villakvarter. Vad har hänt, och vem är skyldig?

I september kommer en bok som många väntat på, uppföljaren till Jojo Moyes stora succébok Livet efter dig. After You heter den, och handlar om Lou och vad som hände sen.

9780804179423jewellafter-you

 

 

Av Lotta

Jag läser mycket, ofta och gärna. Hoppar friskt mellan olika genrer men trivs bäst bland romkom och feelgood med svärta. Älskar episka läsäventyr såväl som blodiga styckmord och krimgåtor.

Ett svar på ”Årets praliner”

Stängt för kommentering.